Oogmeting

Meting van de sterkte van de ogen

Heb je de indruk dat je langzaamaan slechter begint te zien? Dan wordt het misschien tijd voor een bril of lenzen. Kom in dat geval langs om de sterkte van je ogen te laten meten. Wij zijn specialisten en kunnen snel en gemakkelijk de sterkte van je ogen controleren.

Fase 1

Objectieve refractieprocedure met autorefractor of ook screening van de sterkte van de ogen. Tijdens de eerste fase van een oogmeting, ook wel voormeting genoemd, wordt met een autorefractor een objectieve meting van de sterkte van je ogen gedaan. Het apparaat geeft daarbovenop een schatting van de cilinderafwijking en ook je PD (pupilafstand). Deze methode is snel en pijnloos.

Een uitstekende test om te doen voordat je met speciale optische instrumenten aan de nauwkeurigere oogmeting begint.

 

Fase 2

Subjectieve refractieprocedure.
Daarna volgt de subjectieve meting met behulp van een phoropter en een letterkaart. Een phoropter kan nauwkeurig de benodigde correctie voor jouw bril of lenzen bepalen.
Tijdens een subjectieve refractie worden beide ogen individueel gemeten. Je kijkt naar een visusscherm, waar diverse letters en cijfers verschijnen in verschillende groottes. Voor het oog dat gemeten wordt, worden glaasjes geschoven en je geeft per glaasje aan of de letters en cijfers beter…

Lees meer
of slechter te lezen zijn. Op het einde van de test bekom je een refractiesterkte voor beide ogen.
Na het individueel meten van beide ogen wordt een binoculaire meting gedaan. Dan worden beide ogen tegelijkertijd getest, omdat de refrac¬tiesterkte nog iets kan veranderen. Let op, voor elke werkafstand meten we verschillende sterktes op, zodat we je de ideale optische glazen kun¬nen aanraden in functie van je persoonlijke behoeften.