Brillenglazen

Wij zijn specialist in het opmeten en monteren van progressieve glazen.

Het ene type brillenglas is het andere niet. Daarom kun je bij Optiek Caenen kiezen uit verschillende soorten brillenglazen: van enkelvoudig tot multifocaal en van digitale glazen tot speciale brillenglazen voor onderweg. Samen bekijken we wat het beste past bij jouw ogen, wensen en leefstijl.

Lees meer

Bij Optiek Caenen kan je terecht voor het gehele gamma aan high-end brillenglazen. Elk glas heeft zijn eigen functie; wanneer je veel tijd doorbrengt achter je computerscherm, is een computerglas geschikt. Maar wanneer je niet teveel van bril wilt wisselen doordat je verschillende sterktes nodig hebt voor veraf of dichtbij, zijn multifocale glazen de beste oplossing. Wij streven altijd voor de beste kwaliteit glazen die past bij jouw behoeften en levensstijl. Hieronder vind je alvast meer informatie over onze beste brillenglazen.

Multifocale glazen
High-end

Heb je steeds meer moeite om kleine letters te lezen? Zie je wazig wanneer u tussen verschillende afstanden wisselt? Een multifocale bril is voor veel mensen de ideale oplossing om op alle afstanden weer scherp te kunnen zien, zonder telkens van bril te hoeven wisselen. In het brillenglas zitten 3 zones verwerkt: dichtbij, tussen en veraf.

Lees meer

Samen met jou brengen wij jouw specifieke kijkwensen in kaart met behulp van speciale apparatuur. De gegevens van de oogmeting, de vorm en draagwijze van je montuur, je ervaring met eerdere brillenglazen en jouw huidige levensstijl wegen allemaal mee om tot een uniek individueel brillenglas te komen.

Computerglazen

HOYA SYNC III brillenglazen
Heel wat mensen kijken gemiddeld 8 tot 10 uur per dag naar een digitaal scherm. Dit kan leiden tot Computer Vision Syndrome. De bijhorende symptomen, zoals oogirritatie, troebel zicht en hoofdpijn, kunnen al na twee uur opduiken.

Lees meer

De geavanceerde computerglazen zijn speciaal ontworpen om oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik te verlichten. Het nieuwe glasontwerp van HOYA is de ideale oplossing voor brildragers tussen 13 en 45 jaar oud die twee uur of meer per dag focussen op digitale schermen.

De Sync III brillenglazen voldoen perfect aan de verre kijkbehoeften overdag en zijn onderaan uitgerust met een ‘Boost Zone’ die inspeelt op de moderne kijkgewoonten. Die Boost Zone verhoogt geleidelijk aan de correctie, zodat de oogspieren zich kunnen ontspannen en de ogen makkelijker hun focus vinden. Het resultaat is een optimaal kijkcomfort bij langdurig schermgebruik.

Unifocale glazen

Moderne technieken maken het mogelijk om enkelvoudige brillenglazen dunner en lichter uit te voeren, waardoor ze prettiger dragen en er nauwelijks sprake is van oogvergroting of verkleining. Via geavanceerde processen zijn wij in staat je sterkte gedetailleerder over het totale glasoppervlak te verwerken, waardoor je haarscherp ziet tot aan de rand van het glas.

Zonnebrillen

Een degelijke zonnebril: een slimme investering.

De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onmeetbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

1. Zonlicht kan tot ern-
stige oogziekten leiden.

Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen beschermen. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan hebben voor ons hoorn- en netvlies. Zo kan ze cataract, maculadegeneratie (netvliesveroudering) en oogkanker veroorzaken.

2. Schittering en wind
kunnen de ogen irriteren.

Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen. Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt getemperd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.

3. Goedkope zonnebrillen
bieden onvoldoende
bescherming

Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uv-licht vaak niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen de binnenkant van het oog ongehinderd kunnen binnendringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken.

Onze zonnebrilmerken

Sportbrillen

Tijdens het sporten wil je scherp zien én je vrij kunnen bewegen. Een bril die van je neus afglijdt, beslaat of knelt, kan hinderlijk zijn. Gelukkig bestaat er een oplossing: een sportbril op sterkte.

Lees meer

Een sportbril op sterkte is speciaal afgestemd op jouw unieke behoeften tijdens fysieke inspanningen. Zo’n bril sluit naadloos aan dankzij het aangepaste en extra stevige design, dat toch uiterst licht aanvoelt. Bij intensief sporten houdt een elastische band de bril zelfs nog beter op zijn plaats. Eindelijk gedaan met dat afzakken en weer op de neus duwen! Voor fietsers moet een sportbril dan weer vooral ergonomisch zijn, een optimaal zicht bieden én eenvoudig te reinigen zijn.

Fietsbrillen op sterkte bestaan trouwens in verschillende varianten. Zo kunnen de lenzen zelf op sterkte geslepen zijn, of je krijgt een clip die je achter de glazen van je fietsbril kan bevestigen.

Je kunt bij Optiek Caenen terecht voor de collecties van Julbo en Oakley.